Saturday, October 3, 2020

Lifan знаходиться на межі розорення

 Lifan знову опинився на межі банкрутства. В арбітражних судах КНР розглядається близько 400 позовів від кредиторів на загальну суму майже 3 млрд юанів (28,5 млрд рублів)

У поточних обставинах, коли продажі Lifan навіть на батьківщині за останні п'ять років (з 2015 по 2019 роки) впали в 10 разів, а діючих заборгованостей стає все більше і більше, компанія може просто припинити своє існування вже в найближчі тижні, пише Autohome.

З «вмираючим» автовиробником зараз судяться дистриб'ютори, постачальники, споживачі і навіть власні дочірні підрозділи. Всього, як стало відомо «АвтоНовини дня», суди вже розглянули 221 арбітражну справу, за якими Lifan повинен компенсувати позивачам 1,8 млрд юанів.

Проте, хоча б мізерний шанс утриматися на плаву у «Ліфан» є - завдяки діючому бізнесу з виробництва та продажу мототехніки і нерозпроданим земельним ділянкам. Зокрема, днями в соціальних мережах повідомили, що до продажу готується земля під заводом в Чунціні, яка повинна принести компанії від 1,5 до 2,5 млрд юанів. По інших об'єктах такої інформації немає, але очевидно, що автовиробник зробить все можливе, щоб подолати всі труднощі і знову стати конкурентоспроможними хоча б на ключових ринках.

Lifan розповів про терміни появи моделі X70 в Росії

 Компанія не відмовляється від своїх планів, незважаючи на чутки про можливе припинення існування

У російському представництві китайської компанії Lifan заявили, що продажі моделі X70 відновляться до кінця грудня, а не восени, як планувалося спочатку. Автомобілі будуть возити в країну з Китаю, незважаючи на те, що майбутнє марки на домашньому ринку знаходиться під загрозою.

Нагадаємо, що деякий час тому в ЗМІ пройшла інформація, що продажі «Ліфан» на домашньому ринку прагнуть до нуля, складання машин на двох підприємствах зупинена, а самої компанії загрожує банкрутство і відхід з ринку. Представники марки назвали цю інформацію «недостовірної», однак підтвердили, що один із заводів бренду в Чунціні дійсно зупинив виробництво автомобілів, але не через його продажу, а через «передачі земельної ділянки на користь уряду».

Lifan привіз в Росії кросовер X70

 Компанія Lifan - лідер з продажу автомобілів на російському ринку серед китайських брендів. А кросовер X60 - найпопулярніша модель в Росії. Тепер у нього з'явився наступник, машина з індексом X70.

Машина базується на тій же платформі, що і Х60 , яка корінням сягає до Toyota RAV4 другого покоління. Але зовнішність новинки повністю оновлена, у нього нова радіаторна решітка, злегка спадаюча лінія даху, затемнені задні стійки. Гарне враження справляє й інтер'єр, спокійний, вивірений, позбавлений типового для китайських автомобілів кічу.

На відміну від платформи, двигун у X70 інший: 2-літровий бензиновий «атмосферник» потужністю 136 к.с. А ось трансмісії колишні: 5-ступінчаста механічна коробка і варіатор.

У Росії Lifan X70 представлений в чотирьох комплектаціях: Basic, Standard, Comfort І Luxury (для останніх двох пропонується варіатор). У базовій комплектації за 799 9000 (на 60 тисяч рублів дорожче X60 ) кросовер отримав 17-дюймові легкосплавні колеса, ABS, систему стабілізації, систему допомоги при старті на підйомі, електросклопідйомники, водійське сидіння з регулюванням по висоті, аудіосистему з двома динаміками і навіть систему моніторингу втоми водія. Доплативши 50 тисяч рублів можна отримати комплектацію Standard, яка доповнена кондиціонером, круїз-контролем, шторкою багажного відсіку, заднім парктроніком, дзеркалами з електроприводом і електрообігрівом.

Дорожчі версії отримали обшивку сидінь з «екокожі», топова версія обзавелася електрорегулюванням сидіння водія. І Comfort і Luxury оснащуються мультимедійною системою з 9-дюймовим екраном з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Збірку Lifan X70 налагодили на потужностях компанії Derways в Черкеську. До кінця року Lifan буде продавати X60 і X70 паралельно.

Lifan привезе до Росії конкурента Hyundai Creta

 Компанія Lifan оголосила про те, що навесні виведе на російський ринок компактний кросовер X70, який в Китаї вже змінив на ринку модель X60. У нас деякий час обидві машини будуть продаватися паралельно.

Lifan X70 побудований на тій же базі, що й X60 , але має повністю інший кузов. Спереду його відрізняє нова фірмова хромована решітка радіатора з великим написанням назві компанії, дах спадає, а задні стійки зачорнені, надаючи кросоверу купеподібний силует.

Інтер'єр також серйозно змінився, тут встановлені нові більш ергономічні сидіння, багаті комплектації отримали мультимедійну систему з 9-дюймовим екраном.

Кросовер отримав 2-літровий бензиновий «атмосферник» потужністю 136 к.с., який буде поєднуватися з 5-ступінчастою механічною коробкою передач і варіатором. Привід - виключно передній.

Ціни і комплектації будуть оголошені ближче до старту продажів.

Автомобілі Lifan отримали систему дистанційного керування

 Компанія Lifan стала першою на російському ринку пропонувати штатну систему управління і моніторингу автомобілів за допомогою смартфона, яка отримала назву Lifan Connect.

Поки така система встановлюється виключно на седани Lifan Murman, разом з підпискою на додаткові послуги на рік. Система Lifan Connect дозволяє дистанційно відкривати / закривати двері, запускати двигун або предупусковой нагрівач, а також дізнатися місце розташування автомобіля. Весь функціонал доступний через додаток, яке можна завантажити в Google Play (Android) або App Market (iOS).

Для інших моделей система Lifan Connect пропонується в якості оригінального додаткового обладнання. При цьому, її функціонал можна розширити до повноцінної системи телематики і GPS-сигналізації.

Розробила Lifan Connect російська компанія «Лабораторія розумного водіння». Вона ж робить аналогічну систему для Lada , але на автомобілях російської марки вона повинна дебютувати в наступному році. За неофіційними даними Lada Connect дебютує на оновленій Lada Granta і обійдеться приблизно в 10 тисяч рублів.

У Росії з'явився китайський бізнес-седан

 Російські дилери Lifan почали продаж седана бізнес-класу Murman. В принципі, назвати цю модель нової можна: на китайському ринку вона продається з 2013 року під ім'ям Lifan 820, а у нас її спочатку планували продавати в 2015 році.

Седан довжиною майже п'ять метрів поки оснащується виключно атмосферним двигуном об'ємом 1,8 літра (128 к.с.) і 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Та й по оснащенню він ближче швидше до бюджетних машин: тут є система безключового доступу в салон і запуск двигуна кнопкою, сидіння з оббивкою зі штучної шкіри, клімат-контроль, аудіосистема, задній парктронік і обов'язкова ЕРА-ГЛОНАСС. Обійдеться така машина в 950 тисяч рублів.

Звичайно, це куди дешевше, ніж коштує Toyota Camry , Ford Mondeo або Mazda6, але на високий попит китайцям не варто розраховувати. Особливо з урахуванням того, що Lifan вже пробував продавати у нас великий седан - представлений у нас кілька років тому седан Cebrium провалився на ринку. Ситуацію може виправити версія з 2,4-літровим двигуном потужністю 167 к.с. і 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Але поки в Lifan не називають терміни її появи у нас.

Старт продажів кросовера Lifan MyWay очікується в липні

 Новий кросовер марки Lifan - семимісний MyWay дебютує на російському автомобільному ринку вже влітку нинішнього року

Відомо, що на російському ринку автомобіль буде продаватися з 1,8-літровим мотором, що видає 125 кінських сил, зблокованих з п'ятиступінчастою механікою. Привід буде виключно на задню вісь, комплектацій з повним приводом поки не буде.

У салоні новий Lifan MyWay все досить скромно, в списку оснащення лише два фронтальних ейрбегамі, склопідйомники, кондиціонер і обігрів передніх крісел. Крім цього новий кросовер обладнаний обов'язкової «тривожною кнопкою» «ЕРА-ГЛОНАСС» і датчиками тиску в шинах.

Lifan має великі надії щодо нового кросовера, адже за даними «Автостат» за перші два місяці нинішнього року компанія продала в Росії всього 2090 автомобілів, це на 9% нижче за аналогічний період 2016 року.

Lifan планує сертифікувати свої електрокари для російського ринку

 Китайська компанія Lifan планує протягом цього року сертифікувати свою електричні автомобілі для реалізації на російському ринку.

Вперше про появу на російському ринку електрокарів від Lifan стало відомо ще в листопаді минулого року. Тоді заступник генерального директора російського підрозділу компанії Ван Сяолун розповів журналістам, що Lifan має намір зайняти сегмент бюджетних електрокарів і не має наміру конкурувати з більш дорогими американськими електромобілями від компанії Tesla.

Зараз же офіційні представники Lifan заявляють, що аналітики компанії повністю згодні зі своїми німецькими колегами щодо перспектив розвитку ринку електричних автомобілів в цілому. Так, на думку експертів з Європи, цей сегмент продемонструє різкий зліт до 2020 року і автовиробникам слід підготуватися, щоб зустріти зростання популярності електрокарів у всеозброєнні.

Lifan же у себе на батьківщині є одним з провідних виробників таких автомобілів. Більш того, автовиробник вже встиг запустити власний сервіс каршерінга, через який клієнти можуть орендувати електрокари Lifan.

Компанія пропонує своїм клієнтам широкий спектр різних електромобілів, найбільш популярними з яких в КНР є 100Е, 320Е, 320EV, 330EV, 620EV і 820EV. Які саме автомобілі з електричної лінійки автовиробника доберуться до нашої країни, поки невідомо. Однак експерти вважають, що першим буде модель 820EV, в основу якої ліг флагманський седан компанії Lifan 820. Варто відзначити, що традиційна версія цього автомобіля стане доступна російським споживачам уже цієї весни.

Lifan завершив сертифікаційні тести кросовера MyWay

 Китайська компанія Lifan успішно завершила сертифікаційні тести семимісного кросовера MyWay для російського авторинку.

Китайський автовиробник вже давно планує розширити свою російську лінійку і ще в минулому році обіцяв почати поставки кросоверів MyWay в нашу країну. Однак, як і багато інших компаній, Lifan зіткнувся з необхідністю включати в комплектацію своїх автомобілів, призначених для реалізації на російському ринку, вітчизняну систему екстреного реагування ЕРА-ГЛОНАСС. Адже з 1-ого січня поточного року без неї автомобіль не зможе отримати Схвалення типу транспортного засобу (ОТТС), а значить легально продавати його на території РФ буде не можна.

Однак, для процедура установки такої системи в серійний моделі включає серію краш-тестів на випробувальному полігоні науково-дослідного центру з випробувань і доведення автомототехніки ФГУП «НАМИ». Нещодавно обіцяний кросовер успішно завершив серію тестів, в яких перевірялася працездатність цієї системи при ДТП. Автомобіль продемонстрував відмінні результати, і тепер компанія готується до старту його продажів на російському ринку.

Сам же Lifan MyWay буде представлений в Росії з безальтернативним 1,8-літровим бензиновим агрегатом з віддачею 125 л.с. (161 Нм), який поставляється в парі з системою повного приводу і п'ятиступінчастою механічною КПП.

Уже в базову комплектацію кросовера, крім вищезгаданої системи ЕРА-ГЛОНАСС, входить: комплект подушок безпеки, кондиціонер, система обігріву крісел, аудіосистема, електричний привід для стекол і датчик тиску в шинах. За додаткову плату автомобіль можна буде доукомплектувати панорамним люком, системою безключового доступу і камерою заднього виду.

Дата початку продажів новинки на російському ринку призначена на квітень поточного року.

Lifan знаходиться на межі розорення

 Lifan знову опинився на межі банкрутства. В арбітражних судах КНР розглядається близько 400 позовів від кредиторів на загальну суму майже 3...