Saturday, October 3, 2020

Lifan знаходиться на межі розорення

 Lifan знову опинився на межі банкрутства. В арбітражних судах КНР розглядається близько 400 позовів від кредиторів на загальну суму майже 3 млрд юанів (28,5 млрд рублів)

У поточних обставинах, коли продажі Lifan навіть на батьківщині за останні п'ять років (з 2015 по 2019 роки) впали в 10 разів, а діючих заборгованостей стає все більше і більше, компанія може просто припинити своє існування вже в найближчі тижні, пише Autohome.

З «вмираючим» автовиробником зараз судяться дистриб'ютори, постачальники, споживачі і навіть власні дочірні підрозділи. Всього, як стало відомо «АвтоНовини дня», суди вже розглянули 221 арбітражну справу, за якими Lifan повинен компенсувати позивачам 1,8 млрд юанів.

Проте, хоча б мізерний шанс утриматися на плаву у «Ліфан» є - завдяки діючому бізнесу з виробництва та продажу мототехніки і нерозпроданим земельним ділянкам. Зокрема, днями в соціальних мережах повідомили, що до продажу готується земля під заводом в Чунціні, яка повинна принести компанії від 1,5 до 2,5 млрд юанів. По інших об'єктах такої інформації немає, але очевидно, що автовиробник зробить все можливе, щоб подолати всі труднощі і знову стати конкурентоспроможними хоча б на ключових ринках.

No comments:

Post a Comment

Lifan знаходиться на межі розорення

 Lifan знову опинився на межі банкрутства. В арбітражних судах КНР розглядається близько 400 позовів від кредиторів на загальну суму майже 3...